20140715

egg-porridge

började dagen med superfrulle! (håller på med ett litet projekt, hahah, ska berätta någon dag, men måste vänta lite för att allt är inte spikat ännu ;)

denna frukosten innehåller proteiner som mättar LÄNGE! vilket är viktigt då man vill ha ett gott humör, mättnadskänsla osv en längre tid än om du skulle äta yoghurt på morgonen. Kände att jag behövde lite stadigare frulle idag, för ska jobba ikväll och då är det bra att alla förråd är påfyllda!

recept på min fantastiska egg-porridge (även kallat ägg-gröt, men jag gillar det engelska namnet!)

3 portioner
* 2,5 dl havregryn (glutenfria, vanliga eller fullkorn)
* 5 dl vatten
* 1 ägg

topping
* 2 msk kvarg
* 1 msk solrosfrön
* 1/2 tsk kanel

Koka upp havregrynen med vatten, när gröten blivit smidig, kläck då ett ägg i grytan och blanda om! ta bort grytan från plattan innan(!) du kläcker i ägget, annars kommer det bli ''stekt ägg'' och det är mycket godare att äta om gröten är mer smidig utan ''äggklumpar''
Toppa gröten och ät! skippade mjölken, för har aldrig gillat mjölk till gröt.. fungerar bra med mjölk men jag rekommenderar kvarg, för att dra upp proteinhalten! :)

vill du bara göra en portion så rekommenderar jag 1-1,5dl havregryn, 2-3dl vatten och ett ägg. För att få den mättande känslan som vi letar efter här! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, men tänk gärna före du skriver något! PUSSAR

vem är jag nu?

  hej på er! nu är det nästan ett helt år sedan jag skrev av mig här senast. vilket är helt sjukt? hur snabbt går tiden egentligen? blir lik...