hej! många som undrat lite efter mitt recept på min egna glass! va då medvetna om att den bara innehåller bra saker ;) om ni tänker testa då.. :)
thildisens proteinrika glass
* 1/2 dl äggvita
* 1 tsk stevia / lättströ
* 250gram kvarg lätt
* 1/2 dl sojamjölk
* 1 dl smaksättning (om man tar något flytande så ta MINDRE mängd! banan kontra hallonsaft, om man vill ha banansmak så kan man ju ta 1 dl mosad banan, men vill man ha hallonsmak är mitt tips 1 dl frusna hallon! vill du smaksätta med typ saft, så kan du ju ta 1 dl men det kommer bli väääldigt rinnig glass då! skulle gissa på ca 2-3msk saft isåfall & helst sockerfri saft!)
* 4 msk gojibär, chokladbitar, nötter, hackade dadlar....
* 1,5 dl frusna hallon till serveringokej hörrni! när man gör glass så är det viktigt att gå efter lite riktlinjer. även om jag är sämst på att uppskatta hur mycket ingredienser jag använder men okej, ska försöka vägleda er! :)
TO DO
först så vispar du äggvita med elvisp/mixer, till ett skum. tillsätt stevia och fortsätt vispa. lägg sedan i kvarg och vispa, ställ in i kylen i ca 4-5 min, fortsätt sedan att vispa/mixa och tillsätt mjölken. vispa vispa och sen in i kylen igen ca 3 min, tillsätt smaksättningen och vispa igen! när det är klart, så ska ''smeten'' inte trilla ut om du vänder på skålen. såå mycket visp här! om den blir för rinnig är det bara att lägga i mer kvarg eller mer banan! (dvs sånna saker som gör smeten tjockare!)
sen börjar själva glassgrejen, häll över i en form, jag använde en kvargburk på 500g, passade rättså perfekt. sen in i frysen, och ställ klockan på 20min, för när det gått 20 så är det dags att röra om, lite lätt! sen håller man på så ca var 20-30 min i typ 1.5-2h beroende på hur bra frys man har. DONE! supergott att käka med frusna hallon och gojibär!! :) ♡
(om man nu skulle råka ''glömma'' att man hade den i frysen och den blir stelfrusen eller om man skulle vilja käka glass dagen efter också, så fungerar det utmärkt att slänga in den i micron i ca 20sek så kommer kanterna att mjukna till och det blir lättare att skeda upp o servera!) LÄTT ett av mina favoritrecept!♡

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, men tänk gärna före du skriver något! PUSSAR